nobkoljeno
Uvaženi član
- Spojen
- Studenog 19, 2019
@InsomnicMan Slažem se, ovo je dobra tema - iako sam dugo na forumu, mislim da nikad prije nisam pogledao ovdje, ne znam zašto ne, ali vratit ću se i imati ispravno pročitajte sada.
Težak dio uočavanja prijevara jest činjenica da se tržište neprestano razvija tijekom vremena. Čitanje postova ljudi koji su to radili mnogo godina razlikuje se od onih koji su počeli neposredno prije Ryan Haight Acta, što se razlikuje od razgovora s nama koji smo to počeli raditi nakon Ryan Haight Acta.
(Bog neka prosti dušu tog jadnog dječaka. Ono što se dogodilo Ryanu Haightu nikada se nikome ne bi smjelo dogoditi. Nesretna stvar kod imenovanja zakona po nekoj osobi je ta što kasnije kritizirati taj zakon postaje poput bogohuljenja. Ljudi po kojima su imenovani su gotovo kao svjetovni sveci. Kad bolje razmislim, to bi mogla biti cijela poanta, budući da su ovi zakoni obično neučinkoviti i katastrofalni, ponekad očito grabe vlast, i stoga ih treba prodati mješavinom javnog bijesa i empatije.)
Uvijek se može računati na to da će DBG iskočiti i prevariti nekoliko milijuna dolara prije nego što dovoljno žrtava uhvati stvar, a SL se opet na neko vrijeme zavuče pod svoju stijenu. No, inače, polje prijevara se stalno mijenja.
I može biti teško razlikovati praznovjerje od stvarne prijetnje. (Govorim to samo o sebi, ali znam da su i drugi to iskusili.) Imao sam jednog dobavljača tako dugo; ovo je najdugovječniji dobavljač s kojim još poslujem. Odaju svaku crvenu zastavu u knjizi, a ipak se i dalje priključuju. Nije najbolja korisnička služba, ali još uvijek pouzdana poput smrti i poreza.
Dobra stvar kod ovog foruma je što možemo usporediti bilješke i nanjušiti prevarante. (Vjerujem da svi registrirani članovi mogu vidjeti forum na crnoj listi, zar ne? Ne morate doći do 60 postova da to provjerite, mislim da ne.)
Loša strana (ako se to tako može nazvati) je što su se neke stvari promijenile, ali teško je razlučiti što jest, a što nije. Sasvim sam siguran da neki od mojih starijih postova sadrže zastarjele informacije ili mišljenja kojih se više ne držim ili bih ih sada jako okvalificirao.
Dobijte preporuke liječnika. Nabavite neke trakice za testiranje (za sada --- fentanil možda nije uvijek najstrašniji zagađivač; postoje dokazi da ga je met već preuzeo kao najčešći zagađivač, iako se još uvijek obično nalazi u uličnim drogama).
Electronic Freedom Foundation izvrstan je izvor, a njihova aplikacija Privacy Badger božji je dar --- i besplatna je!
I, kao i uvijek: