Koje ste dokumentarce gledali u posljednje vrijeme?

Preporučene ljekarne na pregledniku ljekarni

@amy43 Da, sumnjam da žele da građani znaju što se počinje u njihovo ime.

Nogometna utakmica u Corku kada je vojska neselektivno pucala na publiku na nogometnoj utakmici, ubivši 14, uključujući dvoje 10-godišnjaka. Osvećivali su se za prethodni PIRA-in atentat na njihove kolege. Tvrdili su da su vjerovali da se skrivaju na nogometnoj utakmici, no radilo se o čistoj dehumanizaciji i čistoj osveti. Gluposti su bile tvrdnje da je netko pucao iz mase, bili su u oklopnim tenkovima nasred terena i samo su se srušili kroz vrata. Čak ih ni britanska vojska nije voljela, bili su potpuno nekontrolirani.

Prilično je svježe jer je Engleska upravo tamo igrala utakmicu po prvi put ikada, pa su svi bili zabrinuti da bi se odluka mogla obiti o glavu. Srećom, obje su momčadi poštivale himne, a Engleskoj je nažalost morala biti ispričana povijest, očito da je nisu znali. Dobra igra, Irska je pobijedila, ali mislim da je Engleska shvatila veličinu. Pa su znali da Irska mora pobijediti kako bi prevladale mirnije glave.
@Šansa Ništa od ovoga nisam znao, nemojte misliti da je to objavljeno na vijestima. Tragično i šokantno. Nema riječi o ovome.: Cry:

@amy43 Oh, možete gledati 'U ime tvoga oca' u Ujedinjenom Kraljevstvu, ok, krvava nedjelja je defo no na Amazonu. Michaela Collinsa možete pogledati koji je edukativan (hollywoodski blockbuster), ali nije potpuno točan, dovoljno blizu.

Vjetar koji trese ječam jedan je od najboljih filmova o Kevinu Barryju, bio je ekvivalent Michaelu Collinsu Co Corku i upoznali su se. Opet nekoliko nedosljednosti poput pištolja Thomson koji u tom trenutku nisu imali, dobili su ga kasnije.

Zatim, ako želite, možete otići u Škotsku na Braveheart.
@Šansa Hvala na informaciji, očekivao bih da će biti stvari koje nisu točne, kao što sam to prije našao, kada emitiraju istinitu priču, ali je mijenjaju na nekim mjestima! Pogledat ću filmove koje ste spomenuli.

@amy43 Da, Irci nikada neće zaboraviti, dugo dugo sjećanje. Bili su poznati kao Black and Tans po svojim mish-mash uniformama. Neki su tvrdili da su zarobljenici, ali to nije istina, vratili su se iz Prvog svjetskog rata i bili su sami sebi zakon. Kao što je prikazano u filmu Michaela Collinsa, Britance su mrzili u Irskoj, ali su bili na drugoj razini. Građani su ih apsolutno strasno mrzili, PIRA im je na kraju učinila neodrživim ostanak i taj događaj šokirao je svijet čistim gađanjem civila. Britanci? Dao im medalje. Tanovi su pomogli da se cijela zemlja ujedini protiv njih što je dovelo do 1., zatim 1916. i na kraju RoI-a kakvog ga poznajemo danas.

Sada je ovo moja tema. Dokumentarci su moj pekmez. Rijetko gledam nešto na TV-u, ali volim dokumente. Werzer Herzog moj je apsolutno omiljeni redatelj. Ali posljednji dokumentarac koji sam gledao bio je stari. Ubojstvo u nedjelju ujutro (2001). Odabrao sam to jer ga je napravio Jean-Xavier de Lestrade iz The Staircase. Je li to bila sova, nakon sova?? Kakav lud slučaj.

Nalazim se u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali mogu mu pristupiti na Youtubeu koristeći američki VPN. A sada sam otkrio da postoji mnoštvo zanimljivih dokumentaraca koje mogu gledati na YT-u, a koji su prije bili klasificirani kao "nedostupni u vašoj regiji". Sjajan savjet za ljubitelje dokumentarnih filmova izvan SAD-a.

@amy43 Da, Irci nikada neće zaboraviti, dugo dugo sjećanje. Bili su poznati kao Black and Tans po svojim mish-mash uniformama. Neki su tvrdili da su zarobljenici, ali to nije istina, vratili su se iz Prvog svjetskog rata i bili su sami sebi zakon. Kao što je prikazano u filmu Michaela Collinsa, Britance su mrzili u Irskoj, ali su bili na drugoj razini. Građani su ih apsolutno strasno mrzili, PIRA im je na kraju učinila neodrživim ostanak i taj događaj šokirao je svijet čistim gađanjem civila. Britanci? Dao im medalje. Tanovi su pomogli da se cijela zemlja ujedini protiv njih što je dovelo do 1., zatim 1916. i na kraju RoI-a kakvog ga poznajemo danas.
@Šansa Puno je informacija u tvom postu i nisam čak ni bio siguran koji emotikon objaviti! Šokirana, tužna, ljuta!
Impresioniran sam tvojom dubinom znanja jer nisam imao pojma o pojedinostima ovoga.
Znao sam da su Britanci omraženi u Irskoj, ali ne i za ostalo.
Morat ću ovo istražiti, cijenim što ste to podijelili.

@amy43 Ne mrzimo Britance kao obični ljudi. To je ustanova koju mrzimo. An gorta mor (Velika glad) kako je zapravo ne zovemo glad jer je hrana bila dostupna.

Dok se to događalo izvozili su hranu iz Irske (zelenog plodnog otoka okruženog ribom). Odbijali su Ircima katolicima dozvole za lov i ribolov, pa su morali krasti hranu. Biti uhvaćen, stavljen u zatvorski brod otuda i ogromna irska dijaspora danas diljem svijeta. Hranu koju su izvozili služila je za prehranu njihove vojske, slično onome što su radili u Indiji i ostalima, a ne za obične Britance, slali su hranu i u Irsku (za nahranu stoke).

Druge su zemlje pokušale pomoći sve do Bliskog istoka i Amerike itd., pa su zabarikadirali Otok i nametnuli ogromne poreze na dolaznu hranu od prijatelja diljem svijeta. Čak je i indijansko pleme u SAD-u nakon što je doživjelo 'Trag suza' koji je ubio četvrtinu njihovih ljudi, poslalo novac, novac koji zapravo nisu morali dati. Tijekom covida domorodačko indijansko stanovništvo je teško pogođeno pa su Irci mogli otplatiti taj dug kako bi pomogli plemenima. Mislili su da je šala kada su počeli primati tone donacija s irskim imenima, a onda se pojavila priča zašto se to događa.

Potražite tekst i pjesmu 'The fields of Athenry'

Upravo sam ovaj vikend pogledao dokumentarac pod nazivom "Fly with me" na PBS-u. Odrasla sam u 60-ima i 70-ima i uvijek su me zanimala prava žena, ali wow, stjuardese su u početku imale vrlo malo prava i omalovažavajućih pravila kojih su se morale pridržavati.
Natjerala sam svog posinka da to gleda sa mnom jer smo vodili duboke razgovore o ženskom pokretu 70-ih. Bio je šokiran kada je saznao da žena ne može imati kreditnu karticu niti sama naručiti piće u baru. Moja majka je imala kreditnu karticu s mojim tatom, ali na njoj nije bilo njezino ime, samo gospođa 'ubaci ime muža'
Ove su žene sanjale o tome da vide svijet i bile su spremne žrtvovati sve što su morale kako bi se taj san ostvario. Oh, zaboravio sam, žene nisu mogle letjeti same u 60-ima.
Zanimljivo ako nekoga zanima dokle je stigao svijet letenja.

Upravo sam gledao "Tajne neandertalaca" na Netflixu, u pripovijedanju Sir Patricka Stewarta.

Ja sam štreber povijesti pa možda nije za svakoga, ali smatram da je vrlo dobro napravljeno i zanimljivo.

Nedavno sam gledao dokumentarac "Krvava stota" prema povijesnoj seriji "Gospodari zraka" iz Drugog svjetskog rata o bombarderima B-2. Dokumentarac je bio stvarno jako dobar, pogotovo ako ste gledali seriju, pogledajte dokumentarac kako biste upoznali neke od stvarnih tipova koje su tumačili glumci u seriji. Volite povijesne ratne dokumentarce, a ovaj iz Drugog svjetskog rata uopće vas nije razočarao!
Oh, oba su na Apple TV-u!

Gledao sam priču o otoku od tri milje na Netflixu. Kako čujemo za Boeing, bilo je ljudi koji su upozoravali da će se to dogoditi, a ljudi na vrhu su pokušavali reći da je sve u redu dok nije postalo jasno da se nešto događa.

Dokumentarac Maccafee Vicea bio je posljednji. Đavo tako nešto. Prokletstvo, ne mogu se sjetiti imena. U svakom slučaju, snimljen je nakon života antivirusnih pionira u bijegu. On je ludi mfer! Pogledaj, mislim da je na netflixu...

Pričekajte da izađe kriminalistički dokumentarac o suđenju Karen Read. Bit će duži s više zaokreta od Murdagha.

Stvara ovisnost.

Pogledajte probu 4. Mislim da je na Netflixu? Nisam siguran. Poslali su nevinog čovjeka u zatvor.

Toliko je korupcije u Massachusettsu

Slučaj Asunta. Istinita priča smještena u Španjolsku. Nestala 12-godišnja djevojčica i...

@amy43 I ja, doslovno, ne gledam TV programe, ali povremeno pogledam neki film. Obično i nešto starije ili mrtva radnja za spavanje. Ne možete nadmašiti kvalitetu kada su kanali istinski pokušavali nadmašiti jedni druge kvalitetom.

Volio sam stvari kao što je Zapadno krilo (suhi humor bio je genijalan za pisanje, plus nije bio previše težak za politiku da bi likovima oduzeo živote).

Također sam volio 24 i odlazili smo na odmor i vraćali se i pili to.

Dokumentarci više nisu kao što su bili, stara kvaliteta bila je vaša reputacija profesionalca. Ljudi bi provjerili točnost kada bi mogli.
Dok nebo @Šansa ;)

Dokumentarna serija Nicka i Aarona Cartera o Maxu je luda. Nisam imao pojma ni o jednoj od ovih optužbi za Nicka Cartera. Srećom, bio sam više fan NSYNC-a

Na neki način na isti način kao i gornji post, Maxova dokumentarna serija o Kevinu Spaceyju bila je prilično uznemirujuća.

Nedavno sam na HBO-u gledao dokumentarac o bombaškom napadu na Oklahoma City i Timothyju McVeighu. Teško je povjerovati da je prošlo 30 godina i da su neke stvari koje su iznijeli, kao što su militita iz zabačene šume i takve stvari, pomalo zastrašujuće. Vrlo dobro napravljeno IMO

Ako volite glazbu...nova na Amazon Primeu pod nazivom 'Kako je glazba postala besplatna' apsolutno je nevjerojatna. To je cijela priča o usponu Napstera i smrti muzičke industrije

Nazad
vrh
Otkriven AdBlock

Dodaci preglednika za blokiranje oglasa ometaju neke značajke ovog foruma. Za najbolje iskustvo na web-lokaciji onemogućite program za blokiranje oglasa.

Onemogućio sam AdBlock    Ne, hvala